Μυρτώ Κοροβέση - Η νεώτερη υποψήφια των βουλευτικών εκλογών στα «Π» : «Είμαι από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να αλλάξουν χώρα, αλλά θέλουν να αλλάξουν τη χώρα»

Μυρτώ Κοροβέση - Η νεώτερη υποψήφια των βουλευτικών εκλογών στα «Π» : «Είμαι από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να αλλάξουν χώρα, αλλά θέλουν να αλλάξουν τη χώρα»

Η Μυρτώ Κοροβέση, σε ηλικία μόλις 25 ετών είναι η νεώτερη υποψήφια Βουλευτής των εκλογών της 21ης Μαΐου, Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και σήμερα εργάζεται ως ασκούμενη δικηγόρος, ενώ παράλληλα, ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο «Δίκαιο και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει κολλήσει ένσημα σε διάφορες δουλειές, έχει παίξει βόλει σε υψηλό επίπεδο και έχει ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, παίρνοντας παράδειγμα από τον πατέρα της, πρώην Δήμαρχο Αγίου Στεφάνου επί τρεις τετραετίες, Στέλιο Κοροβέση. Η Μυρτώ, σε συνέντευξή της στα «Π», μιλάει για την απόφασή της να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική ως υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. Σε ερώτηση αναφορικά με το αν προτιμάει ως νέος άνθρωπος την Ελλάδα ή το εξωτερικό, δηλώνει χαρακτηριστικά «Είμαι από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να αλλάξουν χώρα, αλλά θέλουν να αλλάξουν τη χώρα». Μιλάει ακόμη για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου χαρακτηρίζει τραγική την κατάσταση επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι από τα πρώτα πράγματα που θα ήθελε να αλλάξουν, αλλά και για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα. Σε ερώτηση γιατί έχει συστρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με κάποιο άλλο πολιτικό κόμμα, απαντάει ότι «ήταν πάντα κοντά στις ανάγκες της νέας γενιάς, των αδύναμων και όχι με την πλευρά των λίγων και ισχυρών». Προσθέτει, επίσης, ότι βλέπει την «αριστεία» ως συλλογική έννοια και όχι ως ατομική.

- Mυρτώ είσαι η νεότερη ηλικιακά υποψήφια Βουλευτής των εκλογών της 21ης Μαΐου και κατεβαίνεις με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική. Πέρα από τον προφανή συμβολισμό, η ηλικία από μόνη της αποτελεί ικανό κριτήριο για να σε ψηφίσουν οι πολίτες ή θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως στερεότυπο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Πράγματι, όπως έχει πολυειπωθεί, είμαι η νεότερη υποψήφια βουλευτής. Θεωρώ ότι αυτό από μόνο του μπορεί να μεταφραστεί με πολλούς τρόπους. Προσωπικά, πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι θα με ψηφίσουν γιατί είμαι πράγματι εκφραστής των αναγκών και των διεκδικήσεων της γενιάς μου. Ξέρω πως ζουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι, βιώνω τα ίδια άγχη, έχω κάνει με πολλούς την ίδια ή παραπλήσια δουλειά και νομίζω ότι με τους περισσότερους έχουμε το ίδιο όραμα για το μέλλον. Πράγματι, έχουν υπάρξει και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διστακτικά την υποψηφιότητά μου λόγω ηλικίας. Ωστόσο, βλέπω ότι ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές, όταν με μαθαίνουν ή όταν με ακούν δημόσια να εκφράζω τις απόψεις μου, πείθονται να μου δώσουν την ευκαιρία που νομίζω ότι αξίζω. Και εννοώ, φυσικά, με τη ψήφο τους.

«Η Πολιτική ήταν και είναι η τέχνη της προσφοράς»

- Πως προέκυψε η ενασχόλησή σου με την πολιτική;

Προέρχομαι από οικογένεια που ανέκαθεν ασχολούταν με τα κοινά. Ο πατέρας μου ήταν επί 3 τετραετίες δήμαρχος στον άγιο Στέφανο. Με λίγα λόγια μεγάλωσα με γνώμονα την αγάπη για τα κοινά. Μετά, σπουδάζοντας δραστηριοποιήθηκα και στη νομική σχολή αλλά υπήρξα και μέλος της Κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, από πολύ μικρή ήδη ηλικία. Αφορμή ξεκάθαρη δεν υπήρξε. Νομίζω η δύσκολη πλέον για έναν νέο άνθρωπο καθημερινότητα, καθώς και η τεράστια φυγή των φίλων και γνωστών μου στο εξωτερικό για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον, με ώθησαν να εμπλακώ με την πολιτική. Εξάλλου, για μένα η πολιτική ήταν και θα είναι πάντα η τέχνη της προσφοράς. Και επιμένω σε αυτό.

«Έχω περάσει πολλές ώρες από τη ζωή μου περιμένοντας σε μια στάση το λεωφορείο, το οποίο κάποιες φορές δεν πέρασε ποτέ...»

- Ως νέος άνθρωπος ενδεχομένως κυκλοφορείς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είσαι ικανοποιημένη;

Δυστυχώς, οφείλω να πω ότι είναι τραγική η κατάσταση όσον αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στον Άγιο Στέφανο, έχω περάσει πολλές ώρες από τη ζωή μου περιμένοντας σε μια στάση το λεωφορείο, το οποίο κάποιες φορές δεν πέρασε ποτέ. Με κρύο, με βροχή, με χιόνι. Και ειλικρινά, ως νέος άνθρωπος με θλίβει ότι μένουμε 30 χιλιόμετρα μακριά από το Σύνταγμα, και όμως, είμαστε αποκομμένοι από αυτό και το κέντρο της Αθήνας. Είναι από τα πρώτα πράγματα, τα οποία θα ήθελα να αλλάξουν.

- Ελλάδα ή εξωτερικό;

Ελλάδα ή εξωτερικό... Δύσκολη ερώτηση. Θα ήθελα να μπορώ να διεκδικήσω το μέλλον μου στην Ελλάδα, ή αν φύγω έξω, να έχω την επιλογή να γυρίσω, με παρόμοιες συνθήκες ζωής (μισθοί, ποιότητα ζωής, ώρες εργασίας). Είμαι από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να αλλάξουν χώρα, αλλά θέλουν να αλλάξουν τη χώρα.

- Είχες την ευκαιρία να συναντηθείς πριν λίγο καιρό με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις που αποκόμισες από τη συνομιλία σας;


Ο Αλέξης Τσίπρας μου έκανε τη τιμή να συνομιλήσω μαζί του στην Κουμουνδούρου. Αυτό που έχω να πω είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο πάνω απ’όλα. Δεκτικός, προσιτός, ευγενής και χαμογελαστός, που δεν εμφανίζεται ως αυθεντία απέναντι σου, αλλά αντίθετα ενδιαφέρεται να σε ακούσει, μέχρι και να μάθει και από εσένα. Μου έδειξε ξεκάθαρα ότι στην πολιτική μετράει το καθαρό πρόσωπο, η εντιμότητα, η ειλικρίνεια και η αμεσότητα. Μέσα σε όλα, είδα την πίστη του στους νέους ανθρώπους και την διάθεσή του να αποκτήσουν φωνή και νέοι άνθρωποι μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

- Γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με κάποιο άλλο κόμμα;

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που ήταν πάντα κοντά στις ανάγκες της νέας γενιάς, των αδύναμων και όχι με την πλευρά των λίγων και ισχυρών. Γιατί την «αριστεία» την βλέπει ως έννοια συλλογική και όχι ατομική. Γιατί για αυτό το κόμμα, για μας, το «εμείς» είναι ισχυρότερο από το «εγώ». Κι εμείς θα επαναφέρουμε το κράτος δικαίου και πρόνοιας στο οποίο θα είμαστε περήφανοι να ζούμε.

  • myrto korovesi 2

  • myrto korovesi 3

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ